Minder betalen voor stroom en gas

Onze elektrische apparaten zoal de smartphone, TV maar ook de tablet gebruiken bij elkaar heel wat energie. De energierekening is de afgelopen jaren fors toegenomen. In deze blog vind je nuttige informatie rondom het kiezen van een goed en betaal energiecontract. 

  • De energierekening is de afgelopen jaren fors gegroeid
  • We gebruiken steeds meer elektriciteit voor apparaten zoals de tablet en televisie
  • Maar ook het gas en stroom wordt duurder
  • Dat komt door verhoogde belastingen en schaarste op de markt
  • De overheid stimuleert duurzame energie zoals warmtepompen en zonnepanelen met speciale subsidies. 

Gasprijzen vergelijken

Gasprijzen vergelijken is verstandig, vooral omdat er grote verschillen in gasprijzen kunnen zijn bij de verschillende gasleveranciers in Nederland. Waarom bestaan deze verschillen in gasprijs en waarom verandert de gasprijs elk jaar?

Op zoek naar een nieuwe en voordelige radiator voor in huis? www.radiatorendiscounter.nl

De ontwikkeling van de gasprijs hangt nauw samen met de ontwikkeling van de prijs van een vat olie op de internationale markt. In eind 2008 daalde de olieprijs flink. Hierdoor zijn de gasprijzen ook flink gedaald sinds 2009. Tegenwoordig is gas juist weer duurder. Dat komt door schaarste op de markt en hogere belastingen door de overheid. Via de vergelijker van Energiehunter kunt u uitrekenen wie voor u de goedkoopste gasleverancier is. Na invoer van uw gegevens worden de jaarlijkse leveringskosten berekend op basis van uw verbruik in uw regio.

Stroomprijzen vergelijken

Stroomprijzen vergelijken is verstandig, vooral omdat er enorme verschillen in stroomprijzen kunnen zijn tussen verschillende stroomleveranciers in Nederland. De stroomprijzen worden meestal aangepast op 1 juli en 1 januari. Sinds 2008/2009 zijn de stroomprijzen verlaagd door de verschillende Nederlandse energieleveranciers. In 2010 zijn de stroomprijzen wat omhoog aangepast en verwacht wordt dat als de economie aantrekt, dat de stroomprijzen verder zullen stijgen eind 2018 en begin 2019. Zie ook de de ontwikkeling in energieprijzen door het CBS

Online energie vergelijken

Vergelijk stroomprijzen onafhankelijk en bespaar. Er bestaan grote verschillen tussen stroomprijzen van stroomleveranciers. Vaste stroomprijzen zijn beter wanneer u zekerheid wilt. U kunt dan namelijk uw stroomprijzen vastzetten voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld drie of vijf jaar. Bovendien kunt u grijze stroom en groene stroom vergelijken. Greenchoice levert bijvoorbeeld groene stroom tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Bericht auteur: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *